Biskut Sarang Semut :D
500 gram Mentega
400 gram Gula Halus
600 gram Tepung Gandum
150 gram Tepung Jagung
300 gram Tepung Kastard
4 Biji KUNING Telur
2 sudu Teh Esen Vanila
Hiasan : Cawan Kertas & Coklat Rice :D
Sumber : Chef Syed Basharudin & Pn. Fauziah
Sumber : Chef Syed Basharudin & Pn. Fauziah
1. Pukul mentega bersama gula hingga kembang. Masukkan telur, Esen Vanila dan kacau hingga sebati.
*Maaf kerana ketika pembuatan adunan tersebut apeq masih dilena. HAHA
2. Masukkan semua jenis tepung yang disedia dan gaul hingga sebati bersama aduan mentega dan gula itu tadi . Uli adunan sehingga ianya tidak melekat pada jari.
3. Bulat-bulatkan dan parut adunan tersebut ke dalam cawan kertas. taburkan coklat rice diatasnya.
4. Masukkan kedalam ketuhar dan biarkan ia masak dlm tempoh 20 minit dan panas suhu 170c
5. Selepas 20 minit kuih siap untuk disimpan kedalm bekas yang disediakan :D
raya ni saya datang umah awak kay ;)
ReplyDeleteokay :D
ReplyDeletesedapnye...salam singgh n follow blog kamu...=p
ReplyDeletemang sedap mehh . salam diterima :D
ReplyDeletethankz :D